crypto hack

Cryptobedrijf in Hong Kong getroffen door hack van $200 miljoen

Een cryptobedrijf genaamd Mixin, met vermelding van zijn locatie op LinkedIn als Hong Kong, heeft aangekondigd dat hackers in de vroege uren van zaterdag ongeveer $200 miljoen hebben gestolen. Het bedrijf bracht dit nieuws naar buiten via het socialemediaplatform X op maandag.

Volgens Mixin is de database van de cloudserviceprovider van hun netwerk aangevallen door hackers, wat heeft geleid tot het verlies van enkele activa. De gestolen geldbedragen worden geschat op ongeveer $200 miljoen. Mixin omschrijft zichzelf als een netwerk voor het overdragen van digitale activa en heeft volgens hun website één miljoen gebruikers.

Het bedrijf heeft via X (voorheen bekend als Twitter) aangekondigd dat ze tijdelijk het opnemen van fondsen door gebruikers hebben stopgezet, maar dat de overdrachten onaangetast blijven. De diensten zullen weer worden hervat zodra de beveiligingsproblemen zijn opgelost. Mixin zal ook een oplossing presenteren voor de omgang met de verloren activa.

Vorig jaar hebben hackers naar schatting cryptogeld ter waarde van wel $3,8 miljard gestolen, waarmee het een recordjaar was voor dergelijke incidenten volgens blockchain-onderzoekers van Chainalysis.

Vergelijkbare berichten