PERP BITVAVO

Perpetual Protocol verovert momenteel de top van Bitvavo na een indrukwekkende stijging

Een onbekende cryptomunt verovert momenteel de top van Bitvavo na een indrukwekkende stijging van 70%. Perpetual Protocol (PERP) domineert momenteel het handelsvolume op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo, met bijna 13 miljoen euro aan transacties. In dit artikel onderzoeken we wat Perpetual Protocol precies is en waarom deze munt op dit moment zo buitengewoon populair is.

Wat is Perpetual Protocol?

Perpetual Protocol is een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol dat opereert op het Optimism (OP) netwerk, een layer-2 oplossing voor Ethereum (ETH). Dit gedecentraliseerde handelsplatform maakt het mogelijk om cryptocurrencies te verhandelen zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Het project begon in 2018 onder de naam “Strike” en lanceerde zijn mainnet in december 2020.

Wat Perpetual Protocol uniek maakt, is de mogelijkheid om derivaten of hefboomproducten te verhandelen voor verschillende activa op een gedecentraliseerde manier. Hoewel derivaten op gecentraliseerde beurzen gebruikelijk zijn, zijn er maar weinig DeFi-projecten die deze dienst op een toegankelijke en goed functionerende manier hebben aangeboden. Het maakt gebruik van een virtueel Automated Market Maker (vAMM) systeem om liquiditeit te verschaffen en handel mogelijk te maken zonder dat er een tegenpartij nodig is.

Waarom stijgt de koers van PERP zo snel?

De immense populariteit van PERP heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de huidige koersprestaties. In de afgelopen 24 uur is de waarde van PERP met bijna 40 procent gestegen, en ten opzichte van de afgelopen week staat PERP zelfs 70 procent hoger. Bovendien vertoont de Total Value Locked (TVL) van Perpetual Protocol aanzienlijke groei, wat mogelijk de aandacht op de native token PERP heeft gevestigd.

Bekijk hier de actuele PERP koers

Op het moment van schrijven staat de koers van PERP op $0,72, nadat deze eerder vandaag de $0,85 bereikte. Na zo’n indrukwekkende stijging kan een periode van consolidatie worden verwacht, maar PERP staat ongetwijfeld op de radar van velen na deze opmerkelijke prijsstijging. Met een totale marktkapitalisatie van $52 miljoen bevindt PERP zich momenteel op positie #378 in de ranglijst van grootste cryptomunten.

Vergelijkbare berichten